Yddal i Fusa

Voksne, Seniorer
Os Turlag
Aktiv i 100
Dette arrangementet er over!

Påmelding til turleiar, og maks 20 personar.

Medlemar har fortrinn.

Avreise kl. 09:05 fra Hatvik til Venjanese  i eigne bilar.

Husstandsmedlemar kan kjøre i same bil, det same er turvenar som har kjørt saman i desse koronatider, kan og samkjøre.  Ellers må kvar enkelt kjøre sjølv.

Parkering i Femanger. C. 1/2 times gåtur til Botsvatnet. Du må ha med eigen redningsvest. Vi ror over Botsvatnet (tek ca. 1/2 time) og går til gårdane i Yddal.  Retur same veg.

Yddal naturreservat ligg på halvøya mellom Hardangerfjorden i øst og Bjørnafjorden  i vest. Dei 3  Yddalsgardane som ligg sentralt i området, var i drift fram til 1950-tallet. Bortsett fra ein liten veistump fram til Botsvatnet i vest, ligg det meste av reservatet meir enn 1 km unna tyngre inngrep som veg,  kraftlinjer etc. Det er svært få slike områder att i lavlandet.Så er òg området freda, som ein del av det største naturreservatet i Vest-Noreg.

Asbjørn Heidal blir kjentmann på turen.

Påmelding til Jorunn Nytræ, tlf. 986 986 99

• Jorunn Nytræ