Barnas Turlag Os

Velkommen til et nytt, friskt og innholdsrikt turår i 2021!  BarnasTurlag Os vil også dette året fokusere på HVERDAGSTUREN. Men vi vil i tillegg flette inn tema som villmarkstriks, turmathemmeligheter, trollmagi og spenning i mørket... Vi gyver løs med blanke ark og satser på at koronaviruset etterhvert vil la oss virkeliggjøre heeele det oppsatte turprogrammet vårt. For det er bra! Følg med på Facebooksiden vår, for endringer i programmet. Bli med oss på trygge, enkle turer i nærmiljøet! 


Barnas Turlag Os jobber for at alle barn skal få gleden av å leke og kose seg i naturen og arrangerer lette turer for de minste og litt mer utfordrende turer for de litt større.  Vi går både på sti og på grusvei, eller fritt i terrenget. De fleste turene er åpne for alle og noen turer krever påmelding. Vi er åpen for barn mellom 0 og 12 år i følge med voksne.

Barnas Turlag Os ønsker å delta aktivt i utviklingen av nye former for friluftsliv og tilpasse tilbudet til nye generasjoner, i tråd med turlagets verdier. Det er bare å glede seg, -her skal vi leke oss ut på tur!

Alle vi som er engasjert i lokallagene rundt omkring, skal arbeide for et enkelt, aktivt, allsidig og naturvennlig friluftsliv og for sikring av friluftslivets natur- og kulturgrunnlag. Dette vil også Barnas Turlag Os fokusere på fremover. Vi vil gi barnefamilier naturopplevelser for livet og sikre at barn og unge blir glade i naturen og tar vare på den. 

I turåret 2021 vil vi altså fortsette å fokusere på HVERDAGSTUREN. Å gå på tur med oss skal ikke være et uoverkommelig prosjekt i en travel hverdag. Vi skal legge opp til turer i nærområdet som ikke krever mye utstyr eller mye planlegging. Det skal ikke være for strabasiøst. Det skal være lett å hive seg rundt en onsdag ettermiddag hvis man føler for å spise kveldsmaten sin rundt et bål, sammen med andre barnefamilier. Blir du med på tur med oss skal det være enkelt og gjennomførbart. Det skal være naturvennlig og morsomt, motiverende og spennende. Kanskje du vil oppleve at poden vokser på å prøve nye ting, som å klatre til topps i et godteritre, lage sitt eget bål-ostesmørbrød eller gå fremst på en tursti og finne veien selv? 

Er du glad i barn og liker å være ute på tur? Vil du bli kjent med andre barnefamilier? Bli gjerne med oss i vårt frivillige arbeid. Det består i å hjelpe til på turer og ulike arrangement. Hos oss kan du bidra på flere områder enten på enkeltstående store arrangementer som Kom-deg-ut-dagen eller som turleder i nærmiljøet.

Turlederkursene er svært lærerike og kjekke arenaer å knytte kontakter med andre som liker å leke og tilrettelegge for barn på tur. Man har fokus på orientering, turledelse, førstehjelp, mat, bekledning med mer. Det er ikke obligatorisk å ta turlederkurset for å være frivillig i Barnas Turlag Os, men for å lede lengre turer er det betryggende for alle at noen voksne i turfølget har gått gjennom denne opplæringen. Om du allerede har friluftskompetanse, førstehjelp og livredning, er du allerede kvalifisert, og vi tar deg gjerne i bruk med en gang. Gi oss et ord for å finne ut hvilke turer og aktiviteter du har lyst til å engasjere deg i!

Turboklubben er en friluftsklubb for barn 5–10 år som møtes annenhver tirsdag i Lysefjorden. Målet er å lære barn gleden ved det enkle og naturvennlige friluftslivet ved å være ute sammen, leke, oppleve, undre, utforske og lære om naturen. 


Visste du at alle medlemmer i Barnas Turlag får medlemsbladet Turboposten to ganger i året og har mange Medlemsfordeler ?

Leder for Barnas Turlag Os er Merete Knag, tlf: 90629311, mereteknag@hotmail.com

Leder for Turboklubben er André Marton Pedersen, tlf: 95238272, andre.marton@gmail.com