Gapahuken Drangebu

Gapahuken Drangebu i Lysefjorden i Os kommune.
Gapahuken Drangebu i Lysefjorden i Os kommune. Foto: André Marton Pedersen

Drangebu er en gapahuk som ligger ved Langavatn i Lysefjorden i Os kommune. Her kan alle komme på besøk og kose seg gjennom hele året. Det er en egen bålplass ved siden av gapahuken med benker. Det er også to kanoer og årer der som alle kan bruke (årene ligger oppi en av benkene i gapahuken). Kanoene er låst med DNT-nøkkel. Medlemmer i Turlaget kan hente ut DNT-nøkkel hos Tursenteret i Marken eller bestille på nett her. Det er ikke redningsvester, så det må du ta med selv.

Adkomst

Kjør til Lysefjorden og ta av mot Drange. Fra avkjørsel mot Drange kjører du ca 2 kilometer. Da ser du et vann på din venstre side, det er Langavatn. Parker på parkeringsplassen ved vannet og der kan du se gangbroen som fører deg til gapahuken. Det er ikke mer enn knappe 100 meter å gå til Drangebu fra parkeringsplassen. Sjekk www.en-tur.no for kollektiv transport.

Flotte turmuligheter

Det er mange flotte turer du kan gå med Drangebu som utgangspunkt. En fin rundtur er å gå til Gjelafuro, videre til Tyskerhytten og så til bunnen av Vardafjell og ned til veien igjen. Det er en flott tur på knappe 6 kilometer. Du kan også gå videre til Høglikampen, Mikkelsvatn, eller ta turen over til Askvik. En kortere tur er å gå rundt Langavatn.

Fiske i Langavatn

Du trenger ikke fiskekort for å fiske i Langavatn. Ørreten er ikke så veldig stor, men den biter på både makk, spinner og sluk. Ta gjerne med deg fiskestangen neste gang du tar turen dit.

Tilgjengelig for rullestolbrukere og småbarnsfamilier

Det er laget en fin gangbro fra parkeringsplassen og helt frem til bålplassen. Gangbroen er bred og rommer nok plass til rullestoler og barnevogner.

Vi håper mange vil bruke Drangebu fremover og tar godt vare på den. Velkommen!

Se flere bilder fra Drangebu

Se video fra Drangebu